Obs! Kollektioner lanceret fra 2024 sælges kun som enkeltopskrifter, ikke som samlet hæfter.

Sværhedsgrader

Tænker du på om en opskrift er for svær at strikke ud fra dine færdigheder? Eller kunne du måske tænke dig et strikketøj, hvor du skal følge lidt ekstra med i?

Vi har alle forskellige forudsætninger for færdighedsniveau og hvad vi ønsker at strikke. Hver sværhedsgrad har en beskrivelse med eksempler på hvilke teknikker opskriften kan indeholde.

 

* Nybegynder

Er du en ny strikker, er dette opskrifter som kan passe dig. De kan indeholde ret og vrang masker, ind- og udtagninger. Du vil finde strikkevideoer på vores YouTube kanal som hjælper dig i gang med opskrifter i denne sværhedsgrad.

** Enkel

Opskrifterne for dig som vil have det enkelt, men er nysgerrig på noget mere. De indeholder lidt teknikker, som for eksempel ind-/udtagninger, omslag og vendepinde med german short rows.

*** Middels

Opskrifterne indeholder lidt flere teknikker, for eksempel enkle diagrammer eller mønsterstrik med to farver.

**** Rutineret

Opskrifterne kræver at du har noget erfaring og klarer at holde overblik på flere ting samtidigt, for eksempel at du kan strikke mønster samtidigt som du strikker vendepinde.

***** Avanceret

Opskrifterne kræver at du har overblik og kontrol over flere ting samtidigt. De kan indeholde krævende teknikker, konstruktioner, eller monteringsarbejde.


De nye sværhedsgrader er gældende i kollektioner som er lanceret fra og med 2021. Tidligere var sværhedsgraderne inddelt i 3 grader; enkel, middel og avanceret. Vi har derfor placeret tidligere designs bedst muligt efter de nye sværhedsgrader, men på grund af ændringerne vil desværre flere designs have en sværhedsgrad på opskriften som ikke helt samsvarer med de nye beskrivelser for sværhedsgraden den har fået. Mangler du hjælp til, eller har du spørgsmål til en opskrift vil vi gerne hjælpe dig. Vi har strikkehjælp (hverdage mellem kl 14 og 15) på telefon nummer 802 02 588.

Hvis du ser en opskrift du mener har forkert sværhedsgrad i forhold til beskrivelsen, sætter vi pris på tilbagemeldinger om dette på post@sandnesgarn.no