Obs! Kollektioner lanceret fra 2024 sælges kun som enkeltopskrifter, ikke som samlet hæfter.

OM FABRIKKEN

I dag er Sandnes Garn den største producent af håndstrikkegarn i Nord Europa, udstyret med et af verdens mest moderne spinderier i en af de ældste fabrikker i Norge, som stadig producerer.

 

Fabrikken i Vågen brændte ned i 1978, og ble genopbygget mellem bakker og klipper uden for byen. Vi bidrager en hel del til andres strikkeglæde med de 15 millioner nøgler som årligt forlader fabrikken og begiver sig ud i verden.

Når de populære garntyper Peer Gynt og Fritidsgarn afhentes i en butik i Oslo, Uppsala, Århus, Helsinki, Reykjavik, New York, Montreal eller Torshavn, har de taget rejsen fra norske får via vask, karting, spinding, tvinding, bundtning, farvning og laves til nøgler på fabrikken.

Alle som er med til at skabe garnet, dyr og mennesker, bliver varetaget på bedste måde, efter strenge velfærdsstandarder og almene krav og trivsel – og hygge.

Her viser vi hele processen fra vask af uld til færdig nøgle på lager.

Tak til fåret!

Uld lige fra fåret går gennem vaskemaskinen.

Efter vask kartes ulden, og vi får en tråd klar til spinding.

I kamgarnsproduktionen køber vi tops ind som råvare. Tops er uld som er vasket og kæmmet. For store farvepartier farver vi tops før spinding.

Bearbejdet tops klar for kamgarnsspinding.

Her spindes kamgarnet.

Garnet tages fra spoler til bundter.

I farvekøkkenet blandes farvestof og kemikalier. Vi bruger bare miljøvenlige godkendte stoffer i forhold til strenge norske miljøkrav. Vi farver 200 kg på bundter i hvert farvekar.

Efter farvning er garnet vådt. Det tørres først ved at vi klemmer det meste af vandet ud mellem to ruller. Derefter hentes bundterne af en robot og sættes i en lufttørreovn.

I nøglemaskinen hentes garnet direkte fra bundter. Vi har 4 nøglemaskiner som nøgler op, lægger banderoler og stregkoder på og pakker automatisk i 1 kg poser.

Sandnes Garn fungerer selv som grossist eftersom 90 % af salget går direkte til butikker. Vi plukker og ekspederer bestillinger fra hver enkelt butik.