Obs! Kollektioner lanceret fra 2024 sælges kun som enkeltopskrifter, ikke som samlet hæfter.

OM OSS

I dag er Sandnes Garn den største producent af håndstrikkegarn i Nord Europa, udstyret med et af verdens mest moderne spinderier i en af de ældste fabrikker i Norge, som stadig producerer. 

I 1888 blev Sandnes Uldvarefabrik stiftet, og en rød teglstensfabrik blev rejst på hæderspladsen, midt i Sandnes, midt i Vågen. Fabrikken var et tidsvidne til den industrielle revolution før den brændte ned i 1978, og ble genopbygget mellem bakker og klipper udenfor byen. Der har været flere ejerforhold og flere navneændringer, frem til vi fik dagens navn som også reflekterer at det ikke længere kun er uld som går gennem vores spinderi og ud i verden. 

Vi bidrager en hel del til andres strikkeglæde med de 14 millioner nøgler som årligt forlader fabrikken og begiver sig ud i verden. Når de populære garntyper Peer Gynt og Fritidsgarn afhentes i en butik i Oslo, Uppsala, Århus, Helsinki, Reykjavik, New York, Montreal eller Torshavn, har de taget rejsen fra norske får via vask, karting, spinding, tvinding, bundtning, farvning og laves til nøgler på fabrikken.

Alle som er med til at skabe garnet, dyr og mennesker, bliver i varetaget på bedste måde, efter strenge velfærdsstandarder og almene krav og trivsel – og hygge.

Hos Sandnes Garn gør vi det meste selv, og er optaget af at tage os ekstra godt af vores kunder. Vi holder direkte kontakt med butikker i Skandinavien, og sender dem varer direkte fra vores fabrikslager. De mest populære garntyper har vi som målsætning at altid have på lager, i tillæg til en stor bredde af stadige ny lanceringer tilpasset markedet. Salgsafdelingen har daglig kontakt med butikker i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Butikker følges op med besøg fra vores sælgere og Sandnes Garn er også tilstede for at vise nye kollektioner på messer i Skandinavien.

Island, Tyskland, USA, Canada og Sydkorea betjenes af grossister.

Vores designafdeling rejser jævnlig ud for at hente inspiration og tager farver, trender og snit med hjem igen. Nogen gange inviterer vi internationale modeprofiler med os. Så skabes der også design her som får ringvirkninger der ude i verden. Og sådan er vi en del af en dynamisk kreativ dialog som stadig inkluderer flere. I dag strikker alle typer mennesker. Hurra!

Med garnet vi producerer og opskrifterne vi udvikler, lægger vi skaberglæde lige i hænderne på folk. Så følger de opskrifterne til punkt og prikke, eller finder på noget helt nyt som havner i en blog og sætter gang i idéer som bliver til nye design og kredsløbet er ikke bare helt, det er også utroligt fint.